Fakta om löshår

 
Välkommen till vår sida där du får veta det mesta om löshår & hårförlängning!

Meningen med denna sida är att du som kund skall få svar på det mesta inom löshår, hårförlängning & även hårvård. 

På Beautynet har vi många experter inom området som gärna delar med sig av sina kunskaper. Frisörerna bakom Beautynet.se är experter inom området hår, löshår och hårförlängning. Om du behöver råd eller tips kring vård, styling eller förlängning så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss för personlig service och rådgivning.
 
Fakta om löshår, hårförlängning & hårvård
Frisörerna bakom Beautynet.se har flera års erfarenhet inom hairextensions, vår resa började redan för 10 år sedan då trenden började ta fart. Sedan dess har mycket hänt och vi har varit med hela vägen. Under resans gång har vi arbetat och testat flera olika märken, både bra och dåliga. Konsten att veta vad som är bra eller dåligt är väldigt svår, man måste helt enkelt prova sig fram och hitta sin favorit. Med vår långa erfarenhet så kan vi numera snabbt konstatera kvalitén på ett hår genom att snabbt analysera det. Vi har personligen skickat egna tekniker till fabriker runtom i världen innan vi bestämt oss för rätt leverantörer som kan leverera den kvalité vi vill erbjuda våra kunder. 

Hårförlängning är mer än bara ett längre och fylligare hår, behandlingen ger en omedelbar förändring som känns obeskrivlig för de flesta. Speciellt i de fall då håret är tunt och inte växer så som man kanske önskar.

Tempel Hår
Historien började tidigt i Indien där håret på unga kvinnor offrades till gudarna för att föra tur och framgång till familjen. Denna tradition har fortsatt och templen har utvecklat ett system som gör att de kan få in ca 5 ton hår dagligen bara i Indien. Unga kvinnor och även män besöker det lokala templet där de rakar av håret i utbyte mot lite pengar och Karma. Templets vinst vid försäljning av håret går till att försörja templets föräldralösa barn med mat, utbildning med mera. Unga kvinnor i Indien har som tradition att offra håret den dagen de gifter sig, vanligtvis är de då ca 13-15 år gamla och har aldrig klippt eller färgat sitt hår tidigare. Ur denna historia har uttrycket "tempelhår" blivit välkänt bland konsumenter, tempel hår innebär att kvalitén är hög samt att det finns en god gärning bakom håret. Håret samlas in med en speciell teknik och ger oss Remy Hår.

Vad är Remy hår och varför är det bra?
Med Remy menar man att alla strån ligger rättvända, alltså att alla toppar i håret ligger nedåt. När alla strån är rättvända så blir det mindre friktion i håret när man borstar det, detta har med att fjällskiktet ligger åt rätt håll och man minskar friktionen som gör håret trassligt. Kort och gott så innebär Remy hår mindre trassel men inte nödvändigtvis bättre hårkvalité.

Med mindre trassel slits inte håret lika fort. Ofta är Remy hår mycket dyrare eftersom det kräver mer arbete och en speciell teknik vid rakning, uppsamling och behandling. Idag har ordet Remy blivit ett väldigt vanligt uttryck som missbrukas för att underlätta försäljningen, det är väldigt svårt att veta om håret verkligen är Remy eller inte, detta är ingen nödvändighet så länge håret håller hög kvalité och priset är rimligt.
 
Den växande marknaden
Hairextensions är helt klart här för att stanna, det används idag världen över av Hollywood stjärnor och kvinnor inom alla kategorier.

Den stora frågan är, hur är det möjligt att få in så mycket hår och kunna sälja det i så stora skalor världen över? Svaret är chockerande med tanke på den otroliga volymen, i Indien samlar templen in ca 5 ton hår varje dag. Den växande marknaden har lett till att länder i Asien, främst Kina har utvecklad ofantliga fabriker som massproducerar och säljer hår till Europa, USA och resten av världen. 

Kina är idag den största aktören på marknaden. Med moderna fabriker, stora arbetsresurser och tekniker så kan Kina leverera tonvis med extensions varje månad. Det finns dock en baksida som man bör ha med sig innan man köper hår, Kvalitén. I väldigt många fall blir kvalitén tyvärr lidande och håret är nästintill obrukbart redan efter 2 veckors användning, det är alltså oerhört viktigt att handla hår från välkända varumärken med beprövad kvalité.

Vad är skillnaden på hår från de olika länderna?
Asiatiskt hår är ofta billigast och vanligast, speciellt om man önskar Clip On, Tape On eller hårträns. Detta hår är oftast mer strävt, grovt och rakare än Indiskt hår. Asiatiskt hår kan variera mycket i kvalité, allt ifrån väldigt dålig till superbra kvalité. Allt beror på fabrikernas inköpskanaler av råmaterial samt vilken behandlingsprocess som tillämpas, detta är två helt avgörande faktorer. Det äkta hår vi erbjuder står för kvalité, här samlas endast de finaste håren från olika delar av Asien och även Europa för att sedan behandlas med en skonsamt och väldigt avancerad teknik i moderna laboratorier. Under den noggranna processen genomgår håret flera vårdande kurer som stärker håret och bevarar hårets skyddande skikt som heter fjällskikt. I många andra fabriker tillämpas aggressiva behandlingsprocesser som gör att fjällskiktet helt försvinner och då får man ett sprött och torrt löshår som inte håller särskilt länge.

Indiskt hår är vanligast på salonger som utför hårförlängning med keratinvax slingor, Indiskt hår har oftast tunnare och finare strån som passar Skandinavier perfekt. Håret har ofta lite självfall och ger ett naturligt resultat. Håret som kommer från Indien kräver en mildare behandlingsprocess vid framställning av extensions samt att Indiska kvinnor aldrig färgar sitt hår eller utsätter det för kemikalier som skadar hårstrukturen. I Indien är Remy hår mycket vanligare än i Asien. Indiskt Tempel hår säljs oftast vidare till Italienska fabriker som i princip äger hela marknaden då de köper in det allra bästa Tempelhåret innan det ens donerats till Templet. På så vis har Italienska extensions företag dominerat marknaden under många år.

Europeiskt hår är sällsynt men passar perfekt för skandinavier, håret blandas naturligt in med ditt eget hår och ger ett naturligt resultat. Europeiskt hår är ofta dyrare eftersom det är svårt att hitta hårdonatorer som har bra kvalité, de flesta har behandlat hår som redan är skadat och därmed olämpligt för extensions. Till exempel Poze Hairextensions erbjuder sitt Premium hår, Europeisk kvalité som man kan känna sig trygg med.
 
Hur behandlas håret?
Håret som kommer in samlas i stora säckar eller korgar, till att börja med gör man rent håret i stora reningsbad för att rensa bort ägg, löss, fett och andra orenheter. Om denna process inte utförs korrekt eller noga kan ägg och löss förekomma i håret, detta är ett vanligt problem som förekommer i mindre Indiska fabriker.

Efter reningsbadet läggs håret i ett syrebad som bleker upp håret som därefter skall färgas in. Asiatiskt hår får oftast ligga i syrebadet längre tid för att matta av hårstrået som blir tunnare och anpassas till Europeisk hårkvalité.

I de flesta fallen säljs det Indiska håret vidare till större fabriker i Italien som har bättre resurser och kan köpa in det bästa håret. Italien har en lång tradition inom branschen och tack vare sin avancerade teknologi, moderna fabriker och expertis så kan de leverera det bästa håret i världen.

Vilka metoder inom Löshår finns det?
Idag finns flera olika metoder till hårförlängning och det kommer ständigt nya.
Det som är mest populärt är Clip & Go Extensions som man själv kan fästa och ta bort, ett skonsamt och enkelt alternativ. Sedan finns Tape On, Hårträns, Micro Ring och Keratin Extensions. 

Vad man ska tänka på när man väljer metod är, hur mycket pengar vill jag spendera? hur ofta vill ja ha det osv? Vill man ha en permanet lösning så rekommenderar vi Keratin Extensions som ger naturligt och behagligt resultat som varar 3-4 månader.

Kvalité, äkta hår & syntetiskt hår
Om du bestämt dig för äkta löshår så ska du alltid tänka på att håret kommer från olika människor vilket innebär en del skillnad i kvalitén eftersom alla har olika hår. Oftast är större fabriker/leverantörer väldigt noga med kvalitén och samlar endast in det bästa håret från välkända källor. 

Om du väljer syntetsikt hår så kan du vara ganska säker på att kvalitén ofta är densamma, här finns olika typer av syntet material och det bästa  alternativet är Synthetic Fiber som tål värme (maximalt 180 grader). Syntet är ett bra alternativ för dig som vill ha långt hår med långvarig glans till ett förmånligt pris.