Vanliga Frågor & Svar Om Löshår

 

Vanliga Frågor & Svar Om Hårvårdsprodukter

 
Kan man färga syntethår?
Nej det kan man inte eftersom det är gjort av Syntet, vi rekommenderar dig att köpa syntethår efter att du har färgat ditt eget hår. All färgning / kemisk behandling sker på egen risk.
 
Går det att platta eller locka syntethår?
Vi rekommenderar inte värmeverktyg på syntetiskt hår även om det går att platta eller locka med ca 150-180grader. Om du ändå vill styla det med värmeverktyg så ska du göra det med snabba rörelser så man inte håller tången på samma ställe för länge.
 
Hur länge håller en förlängning med microringar eller keratinslingor?
Det håller allt ifrån 2 månader till 4 månader beroende på ditt eget hår samt skötsel av hårförlängningen. I snitt brukar det hålla ca 3 månader med keratin extensions.
 
Sliter hårförlängningen på mitt eget hår?
All hårförlängning sliter mer eller mindre. Är man försiktig och noga med skötseln så minimerar man slitaget. Det är också väldigt viktigt att fästa extensions på korrekt sätt. 
 
Vilken metod är den skonsammaste att förlänga håret med?
Keratinslingor är den behagligaste och skonsammaste metoden för permanent förlängning, vill du ha långt hår vid speciella tillfällen rekommenderas Clip & Go Extensions som du själv fäster och tar bort när du önskar.
 
Hur långt hår är 20"?
En 1" (inch) motsvarar 2,54cm. 
Tex är 20” (inch) ca 50cm långt. 24" är ca 60cm
 
Hur mycket hår går åt vid en förlängning?
En förpackning innehåller ca 110 gram hår vilket räcker gott till ett normal tjockt hår. Har du väldigt tjockt hår så behövs 2 paket. Ska du göra helförlängning med keratinslingor så behövs det ca 100-150 slingor beroende på önskat resultat samt tjocklek på ditt egna hår. För normalt hår rekommenderas ca 100 slingor.
 
Hur bred är en träns?
En träns är ca 1,2 meter bred.
 
Vad betyder remy hår?
Remy hår innebär att alla strån är rättvända, alltså är alla toppar åt samma håll vilket minskar trassel i håret.
 
Vad är skillnaden på Indiskt & Asiatiskt hår?
Asiatiskt hår är ofta grövre än Indiskt hår men själva kvalitén beror på hur friskt håret är ifrån början samt vilken behandlingsprocess och ämnen som används vid framställningen av Extensions. Det är alltså ytterst viktigt att fabrikerna använder rätt metoder, tekniker, kemikalier med mera. För detta krävs moderna maskiner, utrustning och kunskap. 
 
Kan man platta och locka äkta löshår?
Självklart kan man göra det, men precis som med ditt eget hår så slits det snabbare om du gör det ofta. Detsamma gäller vid föning. Använd alltid värmeskyddande produkter.
 
Kan man färga äkta löshår?
Vi rekommenderar inte färgning eller annan kemisk behandling på ditt löshår eftersom det redan är väldigt behandlat. All färgning eller kemisk påfrestning sker på egen risk. Färga istället ditt eget hår först och beställ sedan ett löshår som passar ihop med din nya färg.
 
Hur ska jag veta vilken färg jag ska beställa?

Man bör alltid räkna med lite skillnad på färgen när man ser håret i verkligheten jämfört med på dataskärmen. Vi har 2 alternativ för att underlätta för dig:

• Maila en bild på dig där din färg syns tydligt. Vår adress är info@beautynet.se

• Beställ eller låna hem vår färgring som visar alla nyanser.

 
Varför ser färgen jag köpte annorlunda ut än den på er hemsida?
Observera att alla skärmar och fotokameror har olika upplösningar och skärpor därför kan det skilja sig en del i färgsättningen, du bör räkna med lite skillnad i vissa fall. 
 
Hur långt hår bör man ha innan man gör en förlängning?
För att få ett snyggt resultat bör du ha minst 15cm och gärna lite uppklippt hår för att håret ska blandas snyggt och se naturligt ut. Tänk på att klippa ur topparna för att få bort skarpa och kompakta linjer som syns.
 
Hur ska löshåret skötas?
Se vår meny skötselråd för information, vi skickar även med ett skötselråd i varje order. Du bör följa de instruktionerna noga för att bevara ditt löshår så fint som möjligt.
 
Vilka hårprodukter rekommenderas till mitt löshår?
Vi rekommenderar frisörprodukter som du köper på BeautyNet.se. Loreal Absolut Repair fungerar väldigt bra för löshår. Använd inga silikondroppar utan satsa på silkesdroppar eller hårolja, Farouk Biosilk rekommenderas. Använd alltid värmeskydd vid föning och plattning.
 
Vad menas med t.ex. 10B / 8B?
10B/8B är ett slingat hår med färgerna 10B och 8B. Siffran i färgen står för ljushetsläget och bokstaven för färgtonen. Alltså är färg 8B, ljusbrun (ju högre siffra desto ljusare är färgen).
 
 
 
Vilka hårprodukter rekommenderas till löshår?
Vi rekommenderar dig Repair serier från olika märken. Värmeskyddande produkter samt Farouk Biosilk Silkesdroppar. Det finns oerhört många bra produkter för ditt löshår men Repair serier är oftast bäst eftersom löshår är väldigt behandlat och känsligt.
 
Hur ofta ska man platta sitt eget hår?
Så sällan som möjligt egentligen, försök med en gång per vecka eller max två. Använd alltid värmeskyddande produkter.
 
Vad är skillnaden på era schampon och billigare alternativ som finns i vanliga butiker?
Professionella produkter är mer koncentrerade med vårdande ämnen samt innehåller mycket färre mängder salt och vatten. Salt & vatten torkar ut ditt hår. Vi säljer endast professionella produkter som finns på salonger.
 
Hur ofta ska man använda inpackning?
1 gång i veckan för normalt behov. Har du väldigt slitet/skadat hår kan du öka ditt användande till 2 gånger i veckan.
 
Vilket hårvårdsmärke är bäst? 
Alla är väldigt bra men det gäller att hitta sina personliga favoriter som fungerar och passar just ditt hår.
 
Ska man duscha håret varje dag?
Nej, man sliter och torkar ut håret eftersom man tvättar bort nödvändiga fetter med mera. Försök tvätta det var tredje dag.
 
Vad ska jag göra åt mitt fettiga hår?
Hitta lämpliga produkter. Torrschampo är ett väldigt bra komplement som fungerar mellan schamponeringarna.
 
Hur får jag volym i håret?
Använd rätt produkter. Tex rootlifter, saltvattenspray, mousse, volympuder med flera. Applicera och föna håret med riktning uppåt för att skapa volym från hårbotten. Eller blås håret upp och ned. En bra grund för att bygga volym är volymschampo & balsam. Undvik feta produkter som balsam och inpackning vid hårbotten.
 
Hur kan jag få bort gula toner i håret?
Använd silverschampo enligt bruksanvisningar på flaskan. För maximal effekt applicera silverschampo på torrt hår och låt verka 5-15 minuter och skölj noga, titta till hårfärgen under verkningstiden och skölj när du anser att tonen är bra. Det finns även inpackning med pigment som är effektiva.
 
Vad ska jag använda till mitt torra hår?
Klipp topparna och använd näringsrika produkter för torrt hår, de innehåller mycket fukt som håret behöver. Använd inpackning och balsam. Räcker inte detta utöka med nattkräm för håret samt vårdande oljor som smörjer.
 
Vad ska man göra vid håravfall?
Det finns egentligen inga produkter som får tillbaka håret, utan de kan bromsa upp avfallet eller stoppa håravfall som ofta är ärftligt. I vissa fall är vitaminbrist och stress en orsak, vid sådant fall besök läkare för kontroll och rådgivning.