Olika typer av sminkprodukter

Mode och skönhet är något som alltid har intresserat människor, men på senare tid har branschen nästan slagit över totalt. Det är få trender som är lika heta just nu som de olika sminktrenderna som cirkulerar och det är kanske främst på sociala medier som vi får nys om vilka dessa är. Att ta hand om sig själv och sitt yttre är inte något som bara kvinnor gör, utan även män lägger utseendet i stort fokus. Det är allt ifrån hårtransplantationer hos Nordichair.com till botoxbehandlingar för att bli av med jobbiga rynkor. Att noppa ögonbrynen och se till att håret är välkammat är standard.

Nu är det dock inte behandlingar och injektioner som vi ska tala om, utan just smink och kosmetik. Marknaden erbjuder otroligt många olika typer av produkter som man kan använda sig av för att framhäva sina bästa sidor. I denna text kommer du att få läsa om majoriteten av alla sminkprodukter som du kan hitta idag och naturligtvis även hur du använder dig av dessa.

[b]Foundation[/b] – Foundation är en kräm som appliceras i ansiktet. Krämen kan ha både en tjockare och en mer flytande konsistens och fungerar som en underlagskräm. Hudtonen blir jämnare och man kan enkelt täcka både rodnader och otrevliga kvisslor.

[b]Mascara[/b] – En mascara appliceras på ögonfransarna för att ge dem ett intryck av att vara både längre och tjockare. Formulan appliceras med hjälp av en borsta och även här finns olika nyanser att välja mellan. Svart eller mörkt brun är dock standard.

[b]Läppstift/Läppglans[/b] – Med läppglans eller läppstift kan du ändra färg på dina läppar med endast en applicering. Läppglanset är vanligtvis mer flytande, medan lättstift kommer i en fast form. Här är utbudet av färger nästan oändligt och kommer i allt från rosa, lila, beige, svart, rött, nude, orange och mycket mer därtill.

[b]Ögonskugga[/b] – En ögonskugga är en typ av kosmetik som vanligtvis kommer i “kakform”. Hårt pressat pulver blir till en kaka som du sedan använder en applikationsborste till för att fånga upp pigmenten med. Precis som läppstift kommer ögonskuggor i många olika färger och dessa ska alltså appliceras på ögonlocken.

[b]Rouge[/b] – Rouge kommer i både krämformat och i pulver/kaka. Rougen har en röd, orange, rosa eller brun nyans och appliceras på kinderna för att skapa en fräschare look. Det bästa är att applicera rougen med en större och luftig borste, så slipper man hårda kanter.

[b]Concealer[/b] – Concealers är utmärkta när man vill dölja mörka ringar under ögonen eller om man t.ex. har en envis finns som man inte blir av med. Concealers kommer i både flytande form och som stift och appliceras vanligtvis efter att man har använt foundation. Du kan naturligtvis använda concealer även om du inte har en underlagskräm.