De vanligaste sminkprodukterna

Det finns verkligen mängder med olika typer av sminkprodukter på marknaden att välja mellan. Vissa har många olika sminkväskor, medan andra enbart har de vanligaste och mest vardagliga produkterna. Hur mycket smink man har beror främst på det egna intresset. På senare år har smink och make up blivit väldigt populärt och det finns otaliga sajter och tutorials att använda sig av.

Kom dock ihåg att många sminkprodukter lätt kan kladda eller färga av sig. Om du till exempel råkar få smink på din snygga fiskbensparkett behöver du säkerställa att du använder dig av rätt rengöringsmedel för att få bort detta. Fiskbensparkett är riktigt elegant, men också känsligare än andra golv. Här nedan kan du läsa om några produkter som är återkommande i nästan alla sminkväskor.

Foundation – En foundation, eller underlagskräm, är en hudfärgad kräm som appliceras för att skapa en bra grund i ansiktet. Produkten finns även i pulverform för den som önskar och lämpar sig bra för den som vill ha en jämn hudton och ett bra underlag för smink.

Mascara – Nästan alla människor vet vad en mascara är. Den här sminkprodukten består en krämformula som appliceras på ögonfransarna med hjälp av en liten borste för att de ska se längre och fylligare ut.

Rouge – en rouge finns som både kräm eller pulver och är till för att ge ansiktet en lite friskare touch. Rougen kan förekomma i allt från röda till bruna eller persikofärgade toner och appliceras på kindbenen.

Kajal – Många blandar ihop kajalen med den flytande eyelinern. En kajal är en penna, vanligen mörk men förekommer även i andra färger, som du kan använda dig av för att rama in ögat lite extra. Kajalen appliceras vanligtvis på övre fransraden eller på vattenlinjen.

Ögonskugga – Ögonskugga är precis vad det låter som, en skugga som appliceras på ögonlocken. Här finns det ett stort utbud av skuggor i alla möjliga former och färger att välja bland. Den hetaste trenden just nu är att använda sig av ögonskuggor med mycket pigment, t.ex. blått, gult, rött och lila.

Primer – Har du inte förstått tjusningen med en primer tidigare är det helt klart dags att du testar. En primer är en kräm som du appliceras på ansiktet innan du lägger på någon annan typ av sminkprodukt. Den här krämen ser till så att ditt smink håller sig hela dagen utan att bli kladdigt eller “rinna av”.

Ögonbrynspenna – Är du intresserad av smink har du säkerligen inte missat att det är markerade ögonbryn som gäller inför 2019. Med hjälp av en ögonbrynspenna eller ögonbrynsskugga kan du se till att fylla i dina bryn och få dem mer markerade. Du kan dessutom ändra form eller testa de trendiga “instagram-brynen” som de talas så mycket om.