Sminka dig inför jultider!

När julen står för dörren och tomten är på ingång är det festklädsel, minsann. Kanske är det tiden på året då vi klär upp oss som allra mest och lägger lite extra krut på sminket. Jul-makeup är ofta lite intensivare än smink på sommaren eller i vardagslag. Det får gärna synas mer och vara mer färgglatt.

Sotiga jul-ögon

Till jul kan du satsa stort på ögonen. Speciellt inför nyårsfesten. Eftersom många ändå passar på att klä sig i midnattsblått, svart sammet och glittriga blåsor så passar sotiga ögon perfekt till en sådan outfit. Varva gärna lite olika gråa och svarta nyanser tillsammans med glittrig ögonskugga som pricken över i:et. Du kan även lägga in lite lila och mörkblått över ögonen och toppa med en cool eyeliner som förlänger den där kattliknande blicken. Måla ögonbrynen men inte för hårt då ögonen tenderar att se översminkade ut.

Läppar

Vad du ska göra med läpparna till en jul-makeup avgörs ofta beroende på vad du gör med ögonen. Starka och sotiga ögon kan gärna få vara i fokus och då behöver du inte lägga på läppstift, mer än något lätt läppglans. En gyllene regel som visserligen inte tvunget måste följas, är att om ögonen har mest smink så ska läpparna hamna i skymundan och vice versa. Annars är det lätt hänt att det blir tårta på tårta.

Om du dock bara har en lätt makeup på ögonen så kan du gå “all in” med läppstift, gärna knallrött såhär inför jul. Röda läppar är oerhört sensuellt och passar till de flesta juliga outfits, faktiskt även till fula och roliga Jultröjor som är ett säkert kort varje jul. Företag brukar ha jultröjstävlingar strax innan julsemestern och familjer kan ha en ful “jultröje-julafton” för att få sig ett extra gott skratt. Våga vara fult klädd för skojs skull men komplettera ändå med en snygg vintermakeup.

Glitter

Till nyårsfesten är det vanligt att man slänger på sig lite glittermakeup – inte bara på ögonlock eller kinder utan även på decolletage och armar eller på en bar rygg. Glitter gör sig snyggt på huden i nyårsnatten och får dig att känna dig lite extra fräsch. Varva gärna glitter och metalltrådar i din nyårsoutfit med glittermakeup så sticker du ut ur mängden – vi lovar!

Julfrisyrer

Det är inte bara ansiktet som piffas till under julstyrigheterna – även håret är viktigt att lägga energi på. Du som har långt hår kan göra en vacker håruppsättning, gärna en knut med en julig scrunchie runt omkring. Eller kanske fläta in röda hårband i en lång fiskbensfläta. Håraccessoarer är trendiga just nu och till jul kan du prova glittriga hårspännen, röda sidenband eller massor av skojiga hårsnoddar.

Till ett uppsatt eller kort hår passar långa, glittriga örhängen perfekt samt breda hårspännen med stenar och pärlor att fästa utmed ansiktet för att hålla håret på plats.