Förföriska läppar

Vem vill inte ha de perfekta läpparna? De där som tigger om att bli kyssta eller som får hjärtat att slå lite snabbare i bröstet på den vi ler mot. Alla har vi olika form på läpparna. En del är fylligare, andra är tunnare. Här kan man trolla lite med sminket för att få stora läppar att verka mindre och tunna läppar att verka fylligare.

För att få läpparna att verka större och fylligare börjar man som alltid med rengjorda läppar. Använd en primer för att få fram den naturliga konturen, alltså lite mer än bara där du har färg på läpparna. Ta en lipliner, läppenna, som ligger så nära dina egna läppar i färg som möjligt och markera straxt utanför den riktiga konturlinjen. Bara lite utanför, annars ser det konstigt ut. Det kan krävas lite övning innan man får till det snyggt och enkelt, men ge inte upp. Nästa steg är att fylla i hela läpparna med pennan, och när det är klart tar man ett lipbalm eller lipgloss över hela läpparna. För att ge intryck av fyllighet använder man nu en highlighter eller ögonskugga mitt på läpparna. Tänk på att använda en väldigt ljus och kanske skimrande färg. Detta markerar den runda formen och ger mer fyllighet.

Ska man få ett par riktigt fylliga läppar att verka aningen mindre tar man konturpennan straxt innanför läppkonturen istället och struntar i highlightern. Enklare än så blir det inte.

Tänk på att en naturlig look ofta är bäst för att se yngre ut, och när det gäller läppstift tänk på att läppstiftet alltid ska vara mörkare än konturpennan. Mörkröda färger på tunna läppar kan ofta åldra ansiktet, så tänk på att inte ha för mörka färger. En för hård glans kan också göra att man ser äldre ut, tex för mycket frostiga toner och metallic. Lagom är bäst helt enkelt.