Att sminka sig som brunett

Att hitta rätt foundation för din hudton är viktigt. Anpassa ditt baslager av sminkningen utefter din hy, om du har mot det röda eller kanske det gula hållet. Tidningen Veckorevyn har en bra artikel om att hitta sin hudton samt presenterar de varma och kalla färger.

Använd rosiga färger på rougen eftersom det får dig att se pigg och fräsch ut. Är man brunett har man tur, för då passar man även i brunrosa färger.

Var lite vågad när det gäller färgvalet på ögonskygga och eyeliner. Våga testa mer blått eftersom ditt bruna hårsvall balanserar upp en mer vågad sminkning utan att det blir överdrivet. Använd lite mer färg på läpparna också. Ett rött läppstift ser elegant ut på brunetten. Vill man ha en diskretare utstrålning satsar man på en nude-färg, men se till att den inte är allt för ljus bara.

Ögonbrynen ramar in ansiktet. En nyans mörkare än din naturliga fungerar bra men inte mörkare än så. Se också till att brynen inte är för smala, tunna, svarta streck ser bara konstigt ut. Håll dig till jordnära färger när det gäller ögonbrynen.

Men lite orättvist kan nog andra tycka att det är, brunetten klär i det mesta.