Höj ditt självförtroende med rätt parfym

De flesta av oss har en daglig hudvårdsrutin och en sminkrutin som får oss att känna oss vackra och höjer självförtroendet. Men något som har hamnat lite i skymundan och som också kan spela stor roll för självkänslan är en väldoftande parfym. En parfym kan säga väldigt mycket om hur du är som person och höja ditt humör på nolltid. Det viktiga är att du hittar en doft som du känner dig bekväm med och trivs i. Med rätt parfym blir du redo för den där jobbintervjun eller dejten som du gått och väntat på.

Välj en sensuell och god doft

Lägg gärna lite tid på att hitta den där perfekta doften som passar dig riktigt bra. Skönhetsmärket Caia med Bianca Ingrosso som grundare har tagit Sverige med storm och i sitt utbud har de parfym som höjer ditt självförtroende på nolltid. Du kan välja en sensuell doft som Senseo eller satsa på den Medelhavsinspirerade SENTEUR de CAIA. Fundera över vilken typ av doftfamiljer du gillar och gör ditt val baserat på detta. Man brukar prata om att det finns över tio olika doftfamiljer som till exempel blommigt och fruktigt. Vi tenderar att välja parfymer som faller inom samma doftfamilj när vi ska göra vårt val.

En doft för varje tillfälle

Du behöver inte begränsa dig till en parfym utan kan växla mellan ett par olika. Då kan du välja parfym baserat på vad du ska göra. Om du till exempel ska till jobbet kan du köra på en parfym, om du ska ut med vänner så väljer du en annan. Läs gärna på om en parfyms karaktär innan du köper den för att få en liten överblick av vad tillverkaren vill att du ska ha för känsla. Om du går i en parfymbutik har du förstås chansen att testa och lukta på olika parfymer. Om du ska beställa på nätet blir det lite svårare, då får man förlita sig på recensioner och intuition. Tänk också på att din parfymsmak kan skifta över tiden och det inte alltid är samma doft som är din favorit.