Därför bör du välja mineralsmink

Det senaste årtiondet har mineralbaserat smink tagit världen med storm. Allt fler har fått upp ögonen för denna typ av hudvårdande makeup. Det är ett naturligt smink som passar alla hudtyper. Dessutom är det lätt att bygga upp den täckning du önskar. Här kan du läsa mer om de många fördelarna med att använda mineralsmink.

Hudvårdande

Mineralsmink är ett naturligt smink utan konstgjorda tillsatser. Det är tillverkat av naturliga mineraler som är bra för huden. Vanligt smink kan slita på huden och täppa igen porerna, men mineralsmink är istället skyddande. Mineralerna är har hudvårdande egenskaper och kan motverka inflammation. Sminket skyddar huden mot bakterier och föroreningar samtidigt som porerna kan andas. Med andra ord är det till och med bättre att ha mineralsmink än inget smink alls.

Mineralsminkets popularitet är tack vare det amerikanska skönhetsmärket bareMinerals innovativa och närande mineralprodukter. Allt började med deras revolutionerande mineralfoundation i puderformat. Denna rena sminkprodukt förändrade många människors syn på smink. De hudvårdande och naturliga ingredienser har gjort en positiv skillnad i mångas liv. Grundfilosofin kvarstår, men idag har sortimentet utökats med andra sminkprodukter såväl som hudvårdsprodukter. Samtliga produkter från bareMinerals är rena och består av närande mineraler. Hos Hudoteket.se hittar du många av deras produkter, inklusive

bareMinerals Original Foundation Spf 15. Du kan även klicka hem det bästsäljande kitet Grab & Go Get Started som innehåller fyra behändiga resestorlekar som passar utmärkt om du vill prova på märket.

100 % naturligt

Äkta mineralsmink är 100 % naturligt utan parfym, oljor, konserveringsmedel, kemikalier, vatten, farliga metaller eller andra konstgjorda tillsatser. Det är inte heller djurtestat. Efter bareMinerals succé är det många varumärken som försöker rida på framgångsvågen. Många erbjuder sminkprodukter med mineraler i som de marknadsför som mineralsmink, trots att det även kan finnas tillsatser i produkten. Du som konsument måste därför vara noggrann med att kolla upp att mineralsminket du köper bara innehåller naturliga ingredienser. Märken som bareMinerals använder endast naturliga ingredienser, bland annat bergsmineraler som zinkoxid, titaniumoxid, järnoxid och kiseloxid. Eftersom sminket inte innehåller några skadliga ämnen minskar risken för allergier och hudirritationer.

Passar alla hudtyper

Mineralsmink passar alla hudtyper, även känslig hud. Om du har oren hud eller problem med finnar är mineralsmink ett mycket bra val eftersom det inte täpper igen porerna. Mineralsmink finns även i ett stort antal färger, vilket gör att alla kan hitta en nyans som passar deras hudton och hudfärg.

Går att bygga upp täckningen

Mineralsminkets täckning kan byggas upp och anpassas efter hur täckande sminkning du vill ha. Ett skirt lager ger en naturlig vardagssminkning och flera lager ger en mer täckande festsminkning. Mineralen kiseloxid innehåller ljusreflekterande pigment som ger huden en naturlig lyster.