Hudvård och smink som ger glow

De senaste åren har det talats mycket om ”glow” inom hudvård. Begreppet kommer från den koreanska hudvårdstrenden som i hemlandet kallas för ”Gwang”. Det handlar helt enkelt att få fram naturlig lyster i huden genom att använda bra smink och hudvårdsprodukter. Här kan du läsa mer om vilka produkter som behövs för att ge huden mer glow.

Hudvårdsrutin som ger huden lyster

Hudvården är grunden för att locka fram glow. Om huden är för torr och stram är det omöjligt att skapa lyster. Kom ihåg att huden är underlaget för sminket och därför bör du börja med att se över din hudvårdsrutin för att skapa en välmående hy. Hos Åhléns hittar du prisvärd hudvård för alla hudtyper och hudproblem. Här hittar du bland annat produkter från populära varumärken som Kiehl’s, Clarins, Biotherm och Dermalogica.

Nyckeln för frisk och fin hy är att använda produkter som passar just din hudtyp. Därefter väljer du produkter för olika steg i hudvårdsrutinen. En vanlig rutin består av rengöring, serum och kräm, men du kan även lägga till fler steg. För att få glow är det många som plumpar huden med ansiktsvatten för att tillföra till exempel antioxidanter och fukt. Ett ansiktsvatten gör det även lättare för att ta upp efterföljande serum och oljor, vilket förbättrar lystern. På dagen är det även viktigt att skydda ansiktet och kroppen från solens skadliga strålar genom att använda hög solskyddsfaktor.

Ögonkräm

Fukt är viktigt på hela kroppen, men framför allt i ansiktet och den känsliga huden runt ögonen. För att ge ögonen extra lyster kan du använda en ögonkräm med fukt såväl som lite skimmer. En svalkande gelkräm kan också vara bra för att motverka svullna och tunga ögonlock, även kallade hooded eyes. Skimmer ger extra lyster för en piggare och klarare blick.

Smink som trollar fram glow

När du har hudvårdsrutinen i ordning finns det ytterligare knep för att framhäva lystern i huden. Om du vill få en glowig hy bör du använda sminkprodukter med skimmer i. En highlighter är ett perfekt val om du vill trolla fram lyster. Applicera highlighter på ansiktets höga punkter, exempelvis på kindbenet, nästippen och amorbågen. Var sparsam med användandet av highlighter. För mycket av det goda gör att ditt ansikte skimrar för mycket, vilket ger ett onaturligt resultat. Nyckeln för att lyckas med glow är att hålla sminkningen naturlig.

Andra sminktips för lyster är att använda återfuktande basprodukter. Välj gärna en foundation och concealer som inte ger ett matt resultat. Matt är motsatsen till glow och kan även göra att huden ser torr och kakig ut. Givetvis bör du använda matta sminkprodukter om du trivs med det, men om du är ute efter glow bör du undvika dessa. Krämprodukter, exempelvis krämrouge, är bättre att använda än puderrouge eftersom att det ger ett mer naturligt resultat. Gällande puder så bör det användas mycket sparsamt. Om du tycker att huden är för glansig kan du använda ett transparent setting powder för att ge sminkningen en naturlig look som motverkar glans.