Att sminka sig som blond

Blondiner har ofta ljusa ögonfransar, och det är inte alltid dessa syns så bra. I vissa fall kanske de knappt syns i motljus. Då kan det vara bra att lägga på en effektfull mascara med lite volym så att dina vackra fransar kan börja förföra omgivningen. Vill du ha en naturligare look satsar du på brunt istället för svart, detsamma gäller för eyeliner. Brunt är även lite mjukare än svart som ofta får ansiktet och ögonen att se hårda ut.

Även ögonbrynen brukar vara ljusa. Man kan färga sina bryn, antingen hemma eller på salong om man vill slippa måla dem varje dag eller så fort man ska ut genom dörren. Tänk på att det räcker med en eller två, kanske tre nyanser mörkare än din naturliga ton, annars ser det bara för mörkt och påklistrat ut.

När det gäller kinderna så gör blondinen sig väldigt bra i en naturlig persikofärgad rouge som sätter lite piff och fräsch känsla över utseendet.

Tänk på din ögonfärg när du väljer ögonskugga. Blåa ögon passar bra i toner åt det brons-, koppar- och champagnefärgade hållet. Bruna ögon ser strålande ut i blåaktiga toner och den som har gröna ögon kan mycket väl använda sig utav lila nyanser på färgskalan. Detta är dock riktlinjer, man ska ju trivas och känna sig fin också, så stirra dig inte blind på färgskalor och färgscheman helt och hållet.

En nude-nyans är alltid rätt när det gäller läpparna, men se till att det är en nyans mörkare än resten av ditt ansikte och särskilt din concealer. Missar du det här kan det bli ett något platt och konstigt resultat och förtar hela idén med att ens använda smink. Enligt tidningen Hemmets Journal kan färgen på bröstvårtorna hjälpa till i jakten på den perfekta nude-nyansen till läppstiftet.