Contouring

Vi har hört begreppet, men vad betyder det? Är det något nytt på sminkfronten och måste man kunna det också?

Nej, det är ett redan existerande fenomen som blivit ett begrepp bara. Visst har du hört talas om rouge och highlighter innan? Precis… Man använder alltså contouring för att dölja eller framhäva olika delar av ansiktet och här kan det vara bra att ta reda på vilken ansiktsform man har för att kunna lägga contouren på bästa sätt. Det ljusa framhäver och det mörka döljer. Tricket är att blanda det väl och få det att smälta in så det inte blir några skarpa kontraster eller områden som gör att det ser konstigt ut.

Enklast är att skaffa ett contouringkit med både ljusa och mörka färgtoner och sedan börja experimentera. Först lägger man baslagret och sedan börjar man med contouringen för att exempelvis markera nästipp, kindben eller smalna av ett bredare ansikte.

Bronzer används för att markera eller skulptera käke och kindben ochrouge har man till kindben och kinder för en lite rosigare look. Highlighter är ljusa toner och framhäver områden runt käkben, ögonbryn, läppar och näsa. De drag man vill förstärka syns bättre och effekten blir mer livfull.