Uppdatera din necessär inför vintern

Vintern är på ingång och då är det dags att uppdatera din necessär med produkter som passar det kallare klimatet. Kyla och torr luft är tufft mot din hud som behöver extra vård, men en ny årstid ger dig också en chans att testa nya sminkprodukter. Se fram emot en annan hudvårdsrutin, fylliga nagellack och nya dofter.

Ta hand om din hy

Under vintern kan du undvika torr hud genom att använda feta produkter som ger din hy mycket återfuktning. Om du vanligtvis använder en lotion bör du under de kalla månaderna istället smörja in dig med krämer. Var generös och smörj in dig ofta!

Vatten torkar ut huden, vilket innebär att du bör bada och duscha bara när det är absolut nödvändigt. Lägg undan duschkrämerna och använd dusch- och badolja när du rengör dig.

och bada inte mer än du verkligen behöver och använd en ansiktsrengöring du kan torka bort med bomullspads eller en tvättlapp. Använd bad- och duscholja när du tvättar dig. Olja rengör effektivt och får bort smuts samtidigt som den återfuktar din hud.

Mustiga parfymer

Den här vintern kan vi se fram emot parfym som byggts upp kring mustiga toner av svart vanilj, kola och choklad, och lav och trä. Musk, kryddor och inslag av trä kommer att dominera den här säsongen. Det är varma dofter som påminner om julen, men som kommer att funka hela vintern. Om du vill ha en lättare doft utan kryddiga inslag kommer det också finnas många parfymer med citrustoner.

Sminka dig rätt

Första av allt är det dags att byta foundation, om du inte redan har gjort det. Ju längre bort vi kommer från de soliga sommarmånaderna, desto ljusare blir vi hyn och vi behöver alltså uppdatera vår make up med en foundation som matchar vinterns hudton. Om du har torr hy bör du köpa en foundation som är återfuktande. Då slipper du känslan av hud som stramar och din övriga make up kommer sitta snyggt hela dagen.

Nu när de flesta av oss har blivit av med sommarens solbränna är det dags att lägga bort bronzern och solpudret. Används istället ljust rosa rouge. Det kommer ge en mild värme åt din blekare hyr och ge dig en fräsch vinterlook. Även när det gäller ögonen ska du tona ner färgskalan. Undvik starka färger, satsa istället på nude och andra naturliga nyanoser.

Detsamma gäller dina läppstift. Lämna koralltonerna i lådan och investera istället i mörka nyanser. Rött och andra mustiga toner passar perfekt till de svarta, grå och bruna plagg vi vanligtvis klär oss i under de mörkare månaderna.

Nagellack är inte bara makeup, det är också en accessoar. Om du väljer rätt färg kommer nagellacket att framhäva din smycken, blusar och kappor. Satsa på nyanser i grått, nude, svart, och mörkrött. Det kommer matcha vinterns färgskala. Vintern är också rätt säsong att experimentera med guld och silver. Det kommer funka bra under vinterns högtider och festligheter.