Sminktips för dig med glasögon

Att sminka sig som glasögonbärare kan ibland innebära en del utmaningar. Foundation kan färga av sig på bågarna och ögonen kan förminskas bakom glaset. Det är dock inte omöjligt att få till en snygg sminkning. Nu för tiden är det så trendigt med glasögon att allt fler efterfrågar sminktips specifikt för glasögonbärare. Det finns många snygga och eleganta modeller, vilket gör att glasögon är en accessoar som är här för att stanna. Hos https://wearglas.com/ hittar du prisvärda och snygga bågar för alla tillfällen. Perfekt om du vill skapa en glasögongarderob med modeller som passar både till vardagen, jobbmöten och fest. Här kan du läsa mer om de bästa sminktipsen för dig med glasögon.

Förstora ögonen

Ett problem som många upplever är att ögonen ser mindre ut än vad de egentligen är bakom bågarna. För att ge illusionen av större ögon kan du med fördel välja lite mer ögonsmink än du i vanliga fall skulle bära. Den stora fördelen med glasögon är att sminkningen ser mindre intensiv ut bakom bågarna. Använd därför gärna eyeliner och ögonskugga för att förstora och definiera ögonen. Många tycker att en eyeliner kan ge ett för hårt intryck i vanliga fall, men tack vare bågarna blir intrycket mjukare.

Pigga upp ögonen

För att undvika skuggor och ett trött intryck bör du pigga upp ögonen med en ögonfransböjare, concealer och ljus ögonskugga i ögonvrån. Avsluta med din favoritmascara.

Markera ögonbrynen

Stora och markerade ögonbryn är trendigt just nu och det passar utmärkt till markerade bågar. Spara inte på krutet utan fyll i och forma ögonbrynen för så att de syns ordentligt.

Håll basen neutral

Utöver ögonsminket är det många gillar att hålla en så neutral sminkning som möjligt när de bär glasögon. För att undvika foundation på bågarna kan du utesluta att sminka näsvingen. I övriga ansiktet väljer du att sminka precis som du vill. Ett rouge på kinderna ger en fräsch look.

Låt läpparna ta plats

Om du ska på fest eller vill skapa en look som står ut i mängden kan du med fördel välja ett snyggt läppstift. I kombination med den markerade ögonsminkningen kommer du garanterat att bli festens mittpunkt.