Forma ansiktet med massage

Massage är en uråldrig metod för att öka välbefinnandet. Det kan lösa upp spända muskler, få igång blodcirkulationen och rensa ut orenheter i kroppen. Ansiktet består av massor av muskler och därför kan man förnya ansiktet med hjälp av ansiktsmassage.

Massage för dränage

Jämfört med andra kroppsdelar är ansiktet och huvudet en del som utsätts för väldigt lite rörelse. Det medför att vätska och lymfa kan ansamlas i ansiktet och det påverkar utseendet och ansiktsformen. Den som inte utför ansiktsgympa på daglig basis riskerar att få ett svullet ansikte på grund av att lymfsystemet blir stagnerat. Om man inte rensar ut ansamlingarna av lymfa i ansiktet kommer det på sikt leda till att det bildas permanenta påsar med lymfa under huden i takt med åldrandet. Det beror på att huden blir mindre elastisk med åldern och får svårare för att dra sig tillbaka när lymfan försvinner. Därför är det viktigt att så tidigt som möjligt i livet börja rensa ut eventuella ansamlingar av lymfa regelbundet, så att huden lättare kan återställas till det normala tillståndet. Då blir det även lättare att undvika att mer lymfa ansamlas, eftersom påsarna där lymfan tidigare var krymper. Det är främst i nedre delen av ansiktet, under käken och på halsen som lymfa ansamlas.

Med hjälp av olika massagemetoder kan man rensa ut lymfa i ansiktet. Man kan göra det med hjälp av sina egna händer, eller med olika typer av verktyg och hjälpmedel.

Verktyg för lymfdränage

Det är viktigt med en bra hudvårdsrutin för en fin hy. Använder du produkter från Verso är du redan bra utrustad. Vill du utöka din vardagliga skönhetsrutin med massage kommer du få en bättre effekt av dina produkter. Föredrar du att använda dig av dina egna händer kan du göra det eller ta hjälp av olika verktyg som finns och som är speciellt bra för att få igång lymfsystemet i ansiktet. Verktyg du kan använda är:

  • Det billigaste alternativet: Gua sha. Ett Gua sha-verktyg kan bestå av trä, sten eller stål.
  • Det näst billigaste alternativet: Vibrerande massageverktyg. Det finns olika typer av massageverktyg för ansiktet som vibrerar, vilket resulterar i en effektiv utrensning av lymfa.
  • Det dyraste alternativet: Microcurrent. Microcurrent-verktyg jobbar med musklerna via små elektriska impulser. De tvingar musklerna att dra ihop sig, vilket tränar musklerna utan att du behöver göra något. När musklerna arbetar i ansiktet påverkas även lymfsystemet som får sig en skjuts tack vare musklernas rörelser.