Kosmetik som kan trolla med dina läppar

Smink kan trolla en hel del med utseendet, antingen genom att förstärka eller förminska de drag man har. I synnerhet kan man trolla med hjälp av contouring. Det kan dessutom vara riktigt roligt att experimentera med härliga färger och olika sminkningar för olika tillfällen. För bästa resultat får man nog rekommendera viss experimentering av kosmetika, men visst finns det en del tips som med fördel kan provas på under experimenterandet för att öka chanserna till ett gott resultat. Här läggs fokus specifikt på läpparna, som kan säga så mycket om en person.

Ta hand om tänderna så du kan le med självsäkerhet

Men innan vi går vidare till läpparna så finns det en annan, otroligt viktig del när det gäller leendet. Det gäller naturligtvis tänderna. Tändernas utseende kan ge så mycket självsäkerhet eller tvärtom, leda till mycket osäkerhet om man inte är nöjd med dem. Har man missfärgade tänder så finns det hjälp att få hos tandläkare eller med hjälp av en rad olika tandblekningar som är avsedda för hemmabruk. Vid mer uttalade tandproblem, såsom sneda tänder, kan man dock behöva professionell hjälp med tandreglering stockholm för ett optimalt bett och ett vackert leende.

Framhäv läpparna

För att återgå till läpparna, så önskar många framhäva dem såväl till form som storlek. Då det onekligen är populärt med fylliga läppar, och har så varit under en längre period, så kommer fokus att ligga här. Många använder sig till och med av olika sorters fillers, men vill man inte ta till ingrepp så finns det faktiskt enklare, kosmetiska metoder man kan testa. Nedan följer några metoder för att fixa önskat resultat:

  • Ljusare färger. I allmänhet får ljusare färger läpparna att se större ut så har man smalare läppar och siktar på ett fylligare utseende, bör man undvika mörkare färger som ramar in läpparna på ett tydligt sätt. Välj istället ljusare färger, där man exempelvis kan använda olika nyanser. Här kan man använda den ljusaste nyansen inåt läpparna, där de är som störst, och en mörkare utåt kanterna. Därutöver kan man ge lite glans åt läpparna, antingen över hela läpparna eller på det ljusa, bredare partiet.
  • Läppenna. Med en läppenna kan man rama in läpparna på ett naturligt sätt genom att välja en läppenna som ligger nära den egna tonen, eller det läppstift man ska använda. Läpparna ser större ut om man målar något utanför den naturliga linjen, var dock försiktig med att ej överdriva då det inte ser särskilt snyggt och naturligt ut.
  • Highlighter. Använd en ljus highlighter på de mer utåtgående partierna, alternativt kring läpparna och i synnerhet precis ovanför läppen. Detta kan ge en illusion av mer putande läppar. Det finns även ljusa, något skimrande pennor man kan prova sig fram med.

Det är givetvis individuellt vilken sminkning man trivs bäst med och vilken metod som ger bäst resultat. Men med tipsen ovan kan man prova för att själv utvärdera resultatet.