Mjukgörande & fuktgivande skönhetsprodukter

Oavsett om du är ute efter nya produkter till hår, hud eller naglar, så är produkter med mjukgörande och fuktgivande egenskaper ytterst fördelaktiga. Det finns en uppsjö av skönhetsprodukter som verkar både mjukgörande och fuktgivande, eller som är mer inriktade på den ena eller den andra egenskapen.

Välj ett mjukgörande balsam

Numera har de flesta bra koll på att man behöver mjukgörande och/eller fuktgivande schampo och efterföljande balsam. Det är dock så viktigt att det hellre kan få nämnas en gång för mycket än för lite, och i synnerhet för personer med torrt hår. Så se till att alltid använda ett mjukgörande och fuktgivande balsam efter schamponering, då denna öppnar upp hårstrået och annars lämnar det extra utsatt efter tvätt.

Skäggvård för män

Något som kan göra underverk för skägget är skäggolja som både kan ge en fin lyster och verka mjukgörande för skägg och underliggande hud. Man ska dock säkerställa att huden och skägget är helt rengjort innan skäggoljan appliceras. Många skäggoljor kan med fördel användas efter rakning för mjukgörande och uppfriskande effekt.

Mjukgörande produkter inför rakning

De flesta har en favoritrutin inför och efter rakning, men det som är viktigt för de flesta är att ha en mjukgjord hud så man slipper efterföljande torrhet och irritation. Det finns olika krämer, allmänna eller särskilt inriktade rakkrämer, raklödder eller geler som mjukgör hårstråna och ser till att de inte ligger så tätt inpå huden när man sedan rakar sig. På så vis kan man undvika onödiga skärsår och efterföljande irritation.

Fuktgivande produkter i allmänhet samt efter rakning

För att ytterligare optimera huden och verka förebyggande mot irriterad hud till följd av rakning, så kan fuktgivande produkter såsom oljor, krämer, after shaves eller geler hjälpa till att fukta, lindra och lugna huden. Här finns det givetvis produkter som är inriktade speciellt för användning efter rakning, men även lotioner i allmänhet kan lämpa sig bra för ändamålet. Därutöver kan man välja produkter med ett innehåll som besitter naturliga antiseptiska eller antibakteriella egenskaper, såsom exempelvis tea tree olja eller manukahonung.

Är fuktgivande produkter verkligen bra för fet hy?

Alla hudtyper är i behov av rätt sorts fukt, så detta gäller faktiskt även för personer med fet och oljig hud. Det är viktigt att man rengör huden med rätt produkter för att säkerställa att smuts, orenheter och oljor, som inte bör finnas kvar på huden, försvinner innan man applicerar den fuktgivande produkten. Det man dock bör tänka på om man har fet hy, är att välja fuktgivande produkter som är särskilt framtagna för just fet hy så att man med säkerhet förses med rätt sorts fukt.

Det viktiga är att man hittar en fuktgivande och mjukgörande rutin som passar in i ens vardag, då det är viktigt med kontinuitet för i princip alla skönhetsrutiner.