Öppna din egen skönhetssalong

Att starta en egen skönhetssalong är idag en av de mest lukrativa idéer som finns. Eftersom det heller inte krävs några direkta meriter eller legitimationer för att vara hudterapeut, som det gör för att arbeta som läkare eller sjuksköterska, kan i stort sett vem som helst starta ett litet skönhetsinstitut. Dock ska man komma ihåg att en oerfaren behandlare till sist kommer att få dåligt rykte i branschen och kanske till och med bli ansvarig för felaktiga behandlingar som kunder kommer att bli minst sagt förargade över. Var därför säker på att du kan din sak innan du tar steget fullt ut.

Ta vara på din spetskompetens som sjuksköterska

Många sjuksköterskor som tröttnat på vårdens hektiska timmar och vill ägna sig åt andra behandlingar än på vårdcentral och sjukhus, ser ofta möjligheterna med att starta en salong, eftersom kompetensen redan finns där i bakhuvudet. Då kan man med fördel också ge sig i kast med mer avancerade behandlingar som injektioner för ådernät, kemiska peelingar och laserbehandlingar.

Finansiering

Trots att drömmen om att öppna din egen skönhetssalong med allt vad det innebär, ligger nära till hands och ter sig omöjlig att krossa, så måste du ta itu med aspekten finansiering. Att starta upp en salong kräver en del pengar för att hyra laserutrustning och annat. Utrustning för skönhetsvård kan kosta mycket pengar, dock kan du vara säker på att få in pengarna snabbt, eftersom antalet människor som unnar sig skönhetsvård bara ökar.

Den enklaste vägen till en ny karriär som hudterapeut eller liknande, är vanligen ett banklån utan säkerhet som ger dig chansen att göra vad du vill med dina pengar och investera i inventarier och en ny lokal. Att få ett banklån idag för att öppna en skönhetssalong, är relativt lätt överlag, då många banker är förhållandevis säkra på att det kommer att gå med vinst och löna sig, i synnerhet om ägaren har stor erfarenhet i branschen.

Olika behandlingar

Vad du vill erbjuda dina kunder är givetvis din ensak men här följer ett axplock på efterfrågade behandlingar som bara växer och växer.

  • Ögonfransförlängning
  • Injektion i ansikte och läppar med fillers eller botox
  • Laserbehandlingar som IPL och Fraxel laser
  • Kemiska peelingar
  • Microneedling
  • Diatermi
  • Manikyr
  • Pedikyr
  • Kosmetiska tatueringar
  • Vaxningar m.m

Du kan även kombinera estetiska behandlingar med kroppsvård och massage som får kunden att slappna av och stressa ned. Det kan dock vara en idé att du öppnar en salong med en kollega där ni specialiserar er på olika saker.

Flexibla arbetstider gynnar din vardag

Räkna med att du kommer att bli ganska uppbokad om du får ett gott rykte. Dock är en egen skönhetssalong aldrig ett 8-5 jobb, utan du har själv chansen att bestämma över din egen vardag. Kanske hålla öppet på lördagar eller på kvällar och istället ta ledigt på förmiddagarna eller vissa dagar då du inte har så många kunder.