Rött hår och smink

En sak den rödhåriga ska hålla sig långt borta ifrån är puder och foundations med för mycket gula eller rosa nyanser. Ljus-beige och neutrala toner passar mycket bättre om du är rödhårig.

Vi har ju alla hört sedan barnsben att rött och grönt är motsatsfärger som hör ihop, men den är man rödtott kan det vara riktigt vackert med ögonskuggor i nyanserna guld, champagne, brunt och grått också. Det gäller att våga testa och bli positivt överraskad. Något mer traditionellt men väldigt snyggt när mossgrön ögonskugga ihop med en rödbrun eyeliner, istället för den traditionella svarta eyelinern. Till detta passar ett brunrosa läppstift helt perfekt. Det blir inte alls för mycket om du håller dig till matta toner på läpparna. Tidningen Improve Me har många tips.

Det här med att rödhåriga ofta har genomskinlig hy, massa fräknar och prickar är inte alltid sant men om man som rödhårig har fräknar och prickar man vill dölja så gäller det att verkligen vara noga med valet av foundation och concealer och tonen på dessa. Det måste vara en färg som du passar i för att det inte ska se konstigt ut.

Ett hett tips är sotade ögon med mörkt grönskimrande ögonskugga om man ska på fest. Det är riktigt snyggt och dramatiskt.