Svarthårig och smink

Har du svart hår kan du ge dig på lite sotade ögon som ger en något mystisk look. Något du kan tänka på då är att låta läpparna och kinderna vara lite mer neutrala för att inte kategoriseras som emo eller goth. Givetvis beror ju sminkningen på vilken stil man vill ha, men bara för att man är svarthårig betyder inte det att man vill vara goth.

Vill man gå all in på goth eller emo-looken är det svart, vitt, lite mer svart och ett stänk rött som gäller. Här hittar man ofta helt vitsminkade ansikten, kolsvarta skuggningar runt ögonen och massvis med svart eyeliner, ihop med svart läppstift. Man måste absolut inte lägga en helt vit grund, vill man köra en något lättare variant nöjer man sig med att få hyn att se intressant blek ut istället. Man kan även göra inslag av mörkt lila, blått och eller rött i sin sminkning, det viktigaste är att det svarta är mest framträdande. Läs mer om goth hos Aftonbladet om du är intresserad.

När det kommer till ögonmakeup så passar den som är svarthårig väldigt bra i svart, blått och grått, särskilt ihop med ljust rosa rouge på kinderna och ett lite glansigt och inte allt för framträdande lipgloss på läpparna.