Sminkborttagning

Att hålla huden ren utan att skada den är viktigt om man vill ha en vacker hy utan blemmor, fnas eller andra skador. Att välja avsminkningsprodukter som både rengör och återfuktar kan vara en väldigt bra idé då en vacker hy får dig att se lite yngre ut. Det finns produkter för alla hudtyper och även om man har den lite fetare hudtypen är det ändå viktigt att återställa hudens naturliga fuktbalans för en lenare och slätare hy.

Beroende på vad man använder för smink så kan man behöva anpassa sina rengöringsprodukter. Har man vattenfast smink behöver man en make up-remover, det fungerar inte att skölja ansiktet i vatten och gno med en handduk. Även babyolja är bra.

Ett bra sätt är att använda en avsminkningsprodukt på en bomullsrondell och

ta bort eyeliner, mascara och liknande. Se till att det är en oljebaserad remover, annars blir det svårt med vattenfast smink. Sedan tar man ansiktsrengöring för att ta bort övrigt smink och göra huden ren på djupet och efter det ett ansiktsvatten för att återställa pH-balansen, ta bort sminkrester samt att sluta porerna igen. Efter detta kan man ta ett ansiktsserum eller hoppa rakt till dag- eller nattkrämen. Krämerna är återfuktande, lugnande, balanserande och anti-ageing, vad du vill ha bestämmer du själv utifrån dina egna behov.